Vienna – Orasul poftei de viata

Vienna este capitala Austriei, cunoscuta de-a lungul istoriei drept capitala Imperiului Austro-Ungar, Vienna este un oras incarcat de istorie.

Orasul Vienna se afla pe Dunare, la ora actuala fiind unul dintre cele mai mari orase din Europa, servind totodata ca poarta intre estul si vestul Europei. Dunarea imparte Vienna in doua, cu centrul vechiului oras si cele mai multe obiective turistice fiind in sud-vestul raului. Bratele Canalului Dunarii (Donaukanal), rupt de raul principal, serpuiesc spre sud formand unul din hotarele centrului istoric, cunoscut sub numele de Inner Stadt.

Secole intregi, orasul Vienna a fost recunoscuta drept capitala incontestabila a muzicii mondiale. Haydn, Mozart si Schubert sunt numai cativa dintre marii compozitori care au considerat Vienna drept casa lor. De asemenea filarmonica orasului este celebra, concertele ei fiind difuzate in toata lumea.

In orasul Vienna se afla multe palate celebre precum palatul Schnnembrun, construit de familia de Habsburg, atentia turistilor fiind orientata si spre muzeele orasului printre care amintim marele muzeu Prater.

Obiective si Atractii Turistice in Vienna

Gradina Botanica a universitatii din Vienna

Moderna gradina botanica de azi a luat nastere din gradina de plante farmaceutice folosite in medicina (Hortus Botanicus Universitatis Vindobonensis) care a fost fondata de imparateasa Maria Theresa in 1754 are si sere (una tropicala) cu peste 9000 de tipuri de plante si copaci, incluzand un numar de specimene pe cale de dispariţie plantele sunt grupate impreuna in functie de sezonul lor de inflorire.

Alpinium este o selecţie de plante din regiuni muntoase, atat din Austria cat si din alte parti. Vei putea admira cactuşi, orhidee, plante tropicale, etc.

Gradinile Palatului Burggarten. Amenajata intre 1816 si 1819 la porunca lui Franz I gradina a inlocuit fortificatiile distruse de francezi in timpul ocupatiei din 1809 fosta sera imperiala a fost restaurata si acum serveste drept cafenea in apropiere se afla Casa Fluture.

Insula Dunarii – Donauinsel. Ansamblul de protectie impotriva inundațiilor inaltat pe Dunarea Noua si-a castigat de mai mult timp renumele de insula pentru petrecerea timpului liber, atragand zilnic peste 10.000 de persoane, iar la sfarsitul saptamanii chiar 300.000. Festivalul Insulei Dunarii reuneste anual peste 3 milioane de vizitatori. Pe o distanta de 21,1 kilometri li se ofera turistilor gratuit posibilitati de relaxare si de practicare a diferitelor sporturi. Golfurile cu plaje netede sunt preferate de cei dornici de inot.

Se pot face drumetii, jogging, ciclism si role. De asemene sunt si doua spatii cu 16 locuri verzi unde se pot face gratare, dar si cu terenuri de joaca unde se poate juca volei pe nisip, se poate de asemnea practicarea schiului nautic, topoagane de apa, cursuri de surf, se pot inchiria barci, toate acestea la un loc poate oferi o zi de relaxare vesela si placuta. Ca totul sa se termine cu bine nu poate lipsi de altfel nici restaurantele cu bucatarii internationale si diferitele localuri cu specialitatile specifice ale locului, precum si numeroasele terase baruri si discoteci.
Scoala spaniola de calarie din Vienna si faimosul sau balet Lipitan – pot fi admirate „pe viu” in ambianta baroca a Palatului Imperial, de la piruete la capriolete.

Este unica institutie din lume in care s-au pastrat deprinderile clasice ecvestre (scoala de lux) si sunt inca practicate in stilul original. Anii de antrenament au transformat jokeul si calul intr-un tot inseparabil.
Publicul traieste o experienta de neuitat privind precizia miscarilor cailor lipitani in perfecta armonie cu muzica.

In timpul galei de calarie, vizitatorii admira prezentarea unica a cailor lipitani in cadrul celui mai frumos salon de calarie din lume, decorat impresionant de catre arhitectul baroc Joseph Emanuel Fisher intre anii 1729 si 1735.
A fost construit initial pentru a oferi lectii de calarie tinerilor aristocrati.

Roata Uriasa

Daca doriti sa vizitati emblema Vienei pe urmele nemuritorului film „The Third Man” sau doar sa va delectati cu privelistea asupra orasului de la 200 de picioare inaltime, un lucru este sigur, numai daca va urcati in Roata uriasa sunteti cu adevarat in Vienna. Este unul dintre cele mai vizitate puncte de atractie ale Vienei, deschis tot timpul anului.

Populatia Austriei dispune astfel de tot mai mult timp liber, iar in Vienna se organizeaza uneori pana la 1500 de evenimente pe saptamana, fapt ce poate provoca asa-numitul „stres al timpului liber“. Stres ce in final se dovedeste a fi un factor de buna dispozitie. Nu degeaba Vienna se afla in varful clasamentului in ceea ce priveste calitatea vietii. Capitala Austriei se numara pe plan modial printre orasele cu cel mai inalt nivel al calitatii vietii.

Datorita privelistii minunate si a imprejurimilor, unul dintre cele mai indragite locuri este fara doar si poate strandul Krapfenwald, situat intr-o padure de pini pe un deal intre Grinzing si Kahlenberg. Aici s-a amenajat si unul dintre primele stranduri speciale pentru nudisti. La fel de indragit este si strandul Schafberg, care in 1973 a deschis epoca  parcurilor acvatice. Cel mai mare si mai indragit strand in aer liber ramane insa pentru vienezi  Gänsehäufel – o insula a Dunarii Vechi, care s-a format in urma regularizarii cursului Dunarii, si care astazi este un strand unic datorita celor 3500 de pomi care se gasesc aici, pe o suprafata  de 330.000 de metri patrati si un strand natural care se intinde pe o lungime de 1200 de metri de-a lungul Dunarii Vechi, complexul dispune de instalatii moderne, dar si de o zona pentru nudisti.

Daca doriti sa calatoriti in Germania, compania Mayer & Mayer va sta la dispozitie si va asigura o calatorie placuta pana la destinatie.