Regiunea Andaluzia

Andaluzia este o comunitate autonoma spaniola compusa din provinciile Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jáen, Málaga si Sevilla.

Conform statutului de autonomie, capitala regiunii este Sevilla, sediul Juntei. Sediul Tribunalului Superior de Justitie se afla totusi in orasul Granada.

Andaluzia este amplasata in partea de sud a tarii si se invecineaza cu Extremadura si Castilia-La Mancha la nord, cu Regiunea Murcia la est, Gibraltar la sud si Portugalia la vest.

In plus, la sud si sud-est are iesire la Marea Mediterana, iar la sud-vest la Oceanul Atlantic.

Pentru foarte multi dintre spanioli si mai ales pentru turisti, Andaluzia, poate fi cea mai importanta regiune a tarii.

Andaluzia este si imaginea definitorie a unei tari al carei specific national este alcatuit din flamenco, fiestas, luptele cu tauri si mai ales temperamentul latin, patimas, daruit.

Istoria acestor locuri este cel putin interesanta, Andaluzia de astazi este rezultatul unui adevarat creuzet in care s-au amestecat trei mari culturi: spaniola, araba si iudaica.

Turistii sunt atrasi aici in special de regiunile de coasta, perfecte pentru o vacanta de neuitat, precum Costa de la Luz, Costa del Sol, Costa Tropical, Costa Almeria, cu plajele si statiunile lor, de la cele de lux la cele pentru orice buget.

Multi prefera insa orasele si satele din Andaluzia, fiind mai curand in cautarea traditiilor si folclorului, a acelei Spanii eterne, in buna parte imaginare.

Adaluzia este taramul satelor cu case albe si curate, strazi pietruite, un ritm al vietii de zi cu zi lent si linistit, este o Spanie departe de turism si reclame, o Spanie autentica.

Minunatele orase ca Sevilia , Cordoba, Cadiz, Granada il aduc pe vizitator cu secole in urma, in timpurile dominatiei maure si ale puterii imperiului spaniol.

La nord est de Granada pasionatii de ciudatenii vor gasi singurul desert din Europa, un loc infricosator de fierbinte si mort.

In Sierra Nevada, lantul muntos aflat la sud-est de orasul Granada, veti gasi cea mai sudica statiune de ski din Europa.

In sudul acestor munti se gaseste si una dintre cele mai frumoase regiuni din Spania, Alpujarras.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (No Ratings Yet)
Loading...
Rezervari Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.