Efteling este cel mai faimos parc tematic de distractii din Olanda si unul dintre cele mai vechi din Europa.

Parcul Efteling a fost deschis in 1952, in orasul Kaatsheuvel din municipalitatea Loon op Zand, ca o intruchipare a povestilor pentru copii.

Parcul este impartit in mai multe zone: spatiu de poveste cu lacuri, paduri fermecate, castele si gradini, rauri si podulete ascunse sub o vegetatie bogata in flori parfumate, pitici, animalute personalizate si vorbitoare (Fairy Realm, Travel Realm).

O alta zona a parcului este destinata distractiei dure, pentru adulti ( Alternative Realm, Rough Realm).

In mijlocul parcului Efteling se afla un splendid castel/hotel unde poti sa iti gasesti odihna. O noapte in hotel seamana cu o fastuoasa  receptie intr-un castel.

Camerele sunt mobilate si decorate in tematici de poveste, de exemplu: Camera Cenusaresei, Camera Frumoasei din Padure Adormita , a Scufitei Rosii sau chiar camera marelui scriitor Hans Christian Andersen.

Pranzul sau cina se servesc intr-un fascinant decor de basm, iar personalul hotelului par a fi actori angajati ai unui teatru pentru copii.

Pe perioada programului Efteling Seven League Summer ( 13 IULIE- 30 AUGUST 2009 ), parcul are un program special de functionare (zilnic 10 am – 9 pm , sambata pana la miezul noptii ), iar in fiecare seara au loc spectacole si reprezentatii.

In ceea ce priveste transportul din Gara Centrala Amsterdam trebuie sa luati un tren Intercity catre  Maastricht si  coborati in statia Hertogenbosch ( Den Bosch).

Aici, in afara garii trebuie sa luati un  autobuz cu numarul 181 in directia Kaatsheuvel, Efteling (15 minute pana la parcul de distractii).

Din Haga/ Rotterdam/ Breda sau Maastricht exista trenuri spre Tilburg si de aici autobuze ce fac curse regulate spre Efteling.