Würzburg este capitala regiunii Unterfranken din landul Bavaria, Germania. Orasul este situat la intersectia dintre autostrazile A-3 si A-7. La 31 martie 2007 numara 134.225 de locuitori. Orasul este atestat documentar de la 1 mai 704. Episcopia romano-catolica a Würzburgului a fost infiintata in anul 741.

In perioada regimului nazist, aproape intreaga populatie evreiasca si tiganii din oras au fost nimiciti. In timpul celui de al doilea razboi mondial, pe 16 martie 1945, aproximativ 90% din oras a fost distrus de catre un britanic raid aerian cu 225 bombardiere Lancaster. In 17 minute au murit aprox. 5.000 de oameni, centrul orasului a fost distrut in toatalitate, la fel si bisericile, catredralele si majoritatea monumentelor.

In urmatorii 20 de ani, cladirile de importanta istorica au fost reconstruite cu multa migala si acuratete. Dupa sfarsitul razboiului diferite firme au inceput sa reconstruiasca orasul, majoritatea fiind femei. Oamenii erau fie morti, fie luati prizoneri de razboi.Dupa razboi, Würzburg a fost gazda a Armatei SUA Divizia 3 infanterie , Divizia 1 Infanterie , Spitalul Armatei SUA si diverse alte unitati militare americane, care a mentinut o prezenta in Germania. Unitatile SUA au fost retrase de la Würzburg, in 2008, aducand la capat peste 60 de ani de prezenta militara americana in Würzburg fiind benefica pentru economia locala.

Daca doriti sa calatoriti in Germania, Austria sau Ungaria, compania de transport persoane Mayer & Mayer va sta la dispozitie si va asigura o calatorie placuta pana la destinatie.