Wels este al doilea mare oras al statului din Austria Superioara , situat in nordul Austriei, pe raul Traun langa Linz. Wels este situat in Hausruckviertel la o altitudine de 317 m. De la nord la sud, se extinde peste 9,5 km, de la vest la est de peste 9.6 km. 3,4% din zona sunt acoperite cu padure, 23,5% sunt folosite pentru agricultura.

Orasul cuprinde urmatoarele cartiere: Aichberg, Au, Berg, Brandln, Dickerldorf, Doppelgraben, Eben, Gaßl, Höllwiesen, Hölzl, Kirchham, Laahen, Lichtenegg, Mitterlaab, Nöham, Niederthan, Oberhaid, Oberhart, Oberlaab, Oberthan, Pernau, Puchberg , Roithen, Rosenau, Schafwiesen, Stadlhof, Trausenegg, Unterleithen, Waidhausen, Wels, Wimpassing, Wispl. Exista aproximativ 36.000 de oameni angajati in Wels. Dintre acestia, aproximativ 63% sunt in sectorul serviciilor.

Wels este cunoscut ca un important oras pentru cumparaturi si pentru amplasarea mai multor scoli profesionale si scoli superioare. In plus, este cunoscut pentru Targul Wels, care are loc la fiecare doi ani in toamna.

Daca doriti sa calatoriti in Germania, Austria sau Ungaria, compania de transport persoane Mayer & Mayer va sta la dispozitie si va asigura o calatorie placuta pana la destinatie.