Weißenburg in Bayern

Prima mentionare a numelui Weißenburg este intr-un act datand din 867. Orasul a devenit sediul unei resedinte regale in timpul. Carol a ramas acolo pentru a supraveghea constructia de Fossa Carolina.

Orasul a devenit un Imperial Liber din 1296 si a continuat sa creasca pâna la Reforma. Urmând exemplul de la Nuremberg in oras i s-au alaturat partea protestanta, dar a suferit foarte multe razboaie. Cu toate acestea, drepturile orasului au fost restaurate în tratatul de pace final iar unele de crestere au fost reluate.

Weißenburg a pierdut independenta în 1802 si a devenit parte a Regatului bavarez în 1806. A fost totusi salvat de la inconsistenta cu construirea unei cai ferate între Nürnberg si Augsburg, care trece prin oras si care a sprijin de industrializare. Dupa al doilea razboi mondial peste 6.000 de refugiati au fost expulzati din teritoriile pe care Germania le-a pierdut, stabilindu-se în oras unde au jucat un rol important.

Mai multe etape din istoria Weißenburg pot fi vazute astazi. Exista multe ruine din vremea romanilor. Una dintre cele mai frumoase ramâne baia de Roman care a fost excavata în 1977 si a fost transformata intr-un muzeu. Zidurile orasului din Evul Mediu au supravietuit aproape intacte, cu turnurile sale în stil gotic. Reuniunile membrilor alesi din primaria orasului au avut loc in 1476.

  • Psychiatrische Institutsambulanz
  • Str. Krankenhaus, nr. 1,
    Telefon: 09141 901 220

  • Taxi Fischer
  • Str. Berger, nr 11,
    Telefon: 09141 30 00

  • Notruf
  • Telefon: 110

 

Pentru informatii despre transport Weisenburg i.Bayern va stam la dispozitie.
Mayer & Mayer – Transport International de Persoane

Pentru oferta Job Mayer Arbeit cu locuri de munca in strainatate accesati siteul www.job-mayer.com