Ulm

Ulm este un oras universitar situat pe Dunare la sud de regiunea muntoasa Schwäbische Alb in landul Baden-Württemberg, Germania.

In razboaiele din urma Revolutiei Franceze, alternativ, orasul a fost ocupat de fortele franceze si Austria. În 1803, ea a pierdut statutul de Oras Imperial si a fost integrat în Bavaria. În timpul campaniei din 1805, Napoleon a reusit sa capteze armata invadatoare austriaca condusa de generalul Mack si a fortat-o sa se predea in Batalia de la Ulm. În 1810, Ulm a fost incorporat în Regatul Württemberg si a pierdut districtele sale de pe malul celalalt al Dunarii, care a ajuns sa fie cunoscut sub numele de Neu-Ulm (New Ulm).

La mijlocul secolului al 19-lea, orasul a fost desemnat ca cetate al Confederatiei Germane, cu lucrari de constructie uriase militare îndreptate în primul rând împotriva amenintarii de o invazie franceza. Orasul a devenit un important centru de industrializare în sudul Germaniei, în a doua jumatate a secolului al XIX-lea, s-a prelungit zona dincolo de zidurile medievale.
Cel mai important monument este celebra catedrala „Ulm Münster” cu cel mai înalt turn de biserica din lume – 161.5 m. Ulm este locul de nastere al celebrului om de stiinta si fizicianul Albert Einstein.

De asemenea este cunoscut prin constitutia cetatenilor orasului care are o traditie veche, se mai poate aminti teatrul german care dateaza din anul 1641.

    • Bethesda Geriatrische Klinik Ulm GMBH Akademisches Krankenhaus der Universität

Telefon: 0731 – 187 – 0
Telefax: 0731 – 187 – 300

    • Dreis Modehaus Taxi

Str. Winkel, nr. 1,
Telefon: 02676-230

    • Modehaus Taxi

Str. Winkel, nr. 1,
Telefon: 02676-8406

    • Polizeidirektion Ulm

Str. Münsterplatz, nr. 47,
Telefon: 0731 1880

 

 

Pentru informatii despre transport Ulm va stam la dispozitie.
Mayer & Mayer – Transport International de Persoane

Pentru oferta Job Mayer Arbeit cu locuri de munca in strainatate accesati siteul www.job-mayer.com


Vizualizare hartă mărită