Orasul Torino

Torino este un important oras industrial in nord-vestul Italiei. Orasul Torino este situat pe malul stang al raului Pad, aproape de confluenta sa cu raurile Sangone, Dora Riparia si Stura di Lanzo.

Dupa unificarea Italiei, orasul Torino a fost capitala Regatului Italiei intre 1861 si 1865, dupa care aceasta a fost mutata pentru scurt timp la Florenta si finalmente la Roma in 1870.

Pierderea functiei de capitala a fost o lovitura dura la adresa orasului Torino, care a trebuit sa se reinventeze ca centru manufacturier si industrial.

In secolul al XX-lea, orasul Torino trece printr-o fazade dezvoltare culturala si economica intensa.

In 1899 este infiintata fabrica de automobile Fiat (Fabrica Italiana Automobili Torino). Importanta industriei automobilistice a umbrit numeroasele initiative din alte sectoare economice, precum industria de confectii (Venchi Unica), alimentara (Cirio) si cinematografica (FERT).

Primul razboi mondial si ulterior perioada fascista au dat un impuls puternic productiei industriale.

Inainte si in timpul celui de-al doilea razboi mondial, orasul Torino devine un punct nevralgic al revoltelor sociale si al opozitiei fatad e fascism.

In 1943, la Torino a izbucnit o importanta greva muncitoreasca care s-a extins in alte orase si a condus la caderea regimului. Datorita prezentei industriilor grele (armamente, vehicule, dar si industria metalurgica) a suferit distrugeri masive.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial Torino cunoaste o perioada de dezvoltare industria, impartind „miracolul economic” cu Milano, dar isi pierde importanta culturala de dupa Eliberare.

In deceniile urmatoare, orasul Torino a fost invadat de imigranti din regiunea Veneto si sudul Italiei.

Printre obiectiele turistice, se numara:

–      Palatul Madama

–      Muzeul antichitatii egiptene

–      Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul

Transport Persoane Italia

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (No Ratings Yet)
Loading...
Rezervari Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.