Tata in este un oras din Ungaria din comitetul Komárom-Esztergom. Situat dincolo de Dunare in partea de nord, punctul cel mai inalt al orasului este Kálvária-domb, inaltimea e 120 de metri.
In 1526, cand a avut loc lupta dezastruoasa cu turcii, Ludovic al II- a murit in lupta. In lupta pentru tronul Ungariei intre domnitorul Ioan Zapolya si arhiducele Ferdinand de Habsburg , el a sustinut cererea lui Ferdinand. Cu toate acestea, atunci comandantul Gáspár Ráskai Zapolya a asediat Castelul Tata.

In timpul ocupatiei otomane, castelul Tata a fost o cetate importanta. Acesta a fost capturat in 1529 si a avut o multime de proprietari diferiti, in urmatoarele decenii, pana cand a fost ars de catre habsburgi in razboiul pentru independenta.In 1727 contele József Esterházy a cumparat castelul Tata si satele invecinate. Orasul a prosperat, in 1765 avand deja o scoala secundara.
In 1938 satul Tóváros a fost anexat orasului Tata, care a fost redenumit Tatatóváros pentru o scurta perioada de timp. Un an mai târziu a fost numit Tata din nou. Acestuia i-a fost acordat statutul de oras in 1954.

Daca doriti sa calatoriti in Germania, Austria sau Ungaria, compania de transport persoane Mayer & Mayer va sta la dispozitie si va asigura o calatorie placuta pana la destinatie.