Steyr este un oras in Austria stat federal din Austria Superioara, situata la confluenta raurilor Steyr si Enns. Orasul Steyr are o istorie lunga fiind un centru de fabricatie, avand ca sediu multi producatori, cum ar fi Steyr Mannlicher (un producator de arme de foc), Steyr tractor si Steyr auto. Steyr este renumit pentru centrul orasului istoric din jurul sau „Stadtplatz” (Piata Orasului), care a fost foarte bine conservata pentru cateva sute de ani, si care a fost restaurata in mare parte in urma celui de-al doilea razboi mondial.

Cele mai cunoscuta piesa de arhitectura se numeste Bummerlhaus care este considerat unul dintre cele mai frumoase piese de arhitectura gotica pentru dimensiunea sa in Europa Centrala.
Pentru ca a fost un astfel de producator important de arme si vehicule in timpul celui de-al doilea razboi mondial, Steyr, a devenit o tinta a bombardamentelor care au incercat sa distruga fabricile sale. O mare parte din oras a fost grav avariata, dar fabricile au continuat sa functioneze pana aproape de sfarsitul razboiului.Steyr este un oras vechi cu facilitati moderne, avand un patrimoniu bogat in turism cum ar fi Viena si multe alte orase vechi bine conservate in Austria.

Daca doriti sa calatoriti in Germania, Austria sau Ungaria, compania de transport persoane Mayer & Mayer va sta la dispozitie si va asigura o calatorie placuta pana la destinatie.