Speyer

Speyer cunoscut anterior ca Spires in limba engleza, este un oras in Germania (Renania-Palatinat). Se afla la 25 km sud de Ludwigshafen si Mannheim. Numele sau a fost cel mai vechi cunoscute Civitas Nemetum, numit de catre un trib teutoni, Nemetes, stabilindu-se în acest domeniu. In jurul anului 500 Spira apare ca numele orasului în Scripturi.

Speyer are un centru compact, care este dominat de Catedrala Speyer, un numar de biserici si Altpörtel (Old Town poarta). În catedrala, sub altarul mare, sunt mormintele a opt împarati si regi germani.

Dupa cucerirea Galiei de catre romani Rin a devenit parte a frontierei a Imperiului Roman. Romanii au construit lagare si forturi de-a lungul râului din Alpi pana la Marea Nordului. Unul dintre aceste lagare era la Speyer, fiind un grup puternic de infanterie si, de asemenea, conceput ca o baza pentru cuceririle în continuare pe partea de est a Rinului.

Datorita serpuirii raului astfel de posibilitati extinse au fost foarte rare intre Basel si Mainz. Aceasta tabara militara romana mai tarziu a devenit un impuls pentru dezvoltarea unui oras.

    • St.-Vincentius-Krankenhaus-Speyer

Str. Holz, nr. 4A,
Telefon: 06232 – 133 – 0
Telefax: 06232 – 133 – 293

    • Merl Walter Jun. Abschleppdienst Taxi

Str. Lauergasse, nr. 35,
Telefon: 06232 – 24117

    • Polizeiinspektion

Str. Waldspitzweg, nr. 2,
Telefon: 06235 4950

 

 

Pentru informatii despre transport Speyer va stam la dispozitie.
Mayer & Mayer – Transport International de Persoane

Pentru oferta Job Mayer Arbeit cu locuri de munca in strainatate accesati siteul www.job-mayer.com


Vizualizare hartă mărită