Speyer este un oras din landul Renania-Palatinat, Germania, cu aproximativ  50.000 de locuitori, situat langa raul Rin. Acesta se afla 25 km sud de Ludwigshafen si Mannheim.
O premisa importanta pentru stabilirea unei asezari a fost pozitia sa pe principalele rute de trafic european de-a lungul Rinului.

Catedrala din Speyer a fost construita intre anii 1030-1061. Aici este locul de odihna a 13 regi si regine (imparati romani de origine germana) printre care a doua sotie, fii si fiice ale lui Frederic I Barbarossa, inmormantati intre 1039 si 1309. Catedrala a fost inscrisa in anul 1981 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. In fata catedralei, ca in majoritatea oraselor germane exista o zona pietonala cu magazine si restaurante, cu berarii traditionale.

Muzeul tehnic din Speyer detine o colectie cu adevarat impresionanta de automobile din toate epocile, unele unicat, tehnica militara, locomotive si avioane.
Aici se gaseste cel mai mare avion de transport cu elice Antonov AN 22 si un Boeing 747-400. De asemenea, detine un cinematograf IMAX cu proiectie pe dom.
Este „fratele” muzeului din Sinsheim, unde IMAX proiecteaza 3D si sunt expuse Concorde si Tupolev 144.

Daca doriti sa calatoriti in Germania, Austria sau Ungaria, compania de transport persoane Mayer & Mayer va sta la dispozitie si va asigura o calatorie placuta pana la destinatie.