Sebes

Orasul Sebes este un oras din judetul Alba, declarat municipiu in 2002. Cel mai apropiat oras este Alba Iulia, aflat la o distanta de 15 km.

Orasul a fost intemeiat de colonisti sasi veniti la chemarea regelui Ungariei, iar ulterior ocupat de populatii venite din Luxemburg si Germania de astazi. Sebesul medieval a fost unul dintre cele mai importante orase ale Transilvaniei, devenind una din cele sapte cetati ale tarii, dar in 1438 a fost ocupat de Imperiul Otoman.

Merita vazut Biserica Evanghelica-Lutherana construita in stil gotic in sec. al XIII-XIV-lea si renovata ulterior in stilul Renasterii, Turnul octogonal, Manastirea Franciscana, Rapa Rosie, care este o rezervatie geologica aflata la 3 km de oras, formata din coloane, turnuri, piramide de diferite forme si de culoare rosie.

Au fost de asemenea si doua mari personalitati care s-au nascut in Sebes: marele poet, filozof si dramaturg Lucian Blaga si pianistul si compozitorul Carl Filtsch. In prezent Sebesul este un oras cu un centru vechi deosebit si cu o economie aflata in dezvoltare datorita investitiilor externe facute in ultmii ani.

    • Spitalul Municipal

Str. Surianu, Nr. 41,
Telefon: 0258.731.712

    • Politia Sebes

Str. Traian, nr. 1,
Telefon: +40 258731606

 

Pentru informatii despre transport Sebes va stam la dispozitie.

Mayer & Mayer – Transport International de Persoane