Sannicolau Mare

Orasul Sannicolau Mare este situat in partea de nord-vest a judetului Timis, in Campia Muresului inferior fiind cel mai vestic oras al Romaniei. Istoria localitatii Sannicolau Mare, depaseste cu mult evul insemnarilor documentare, avand rolul unui complement necesar si util, intelegerii unei lungi, framantate dar si fascinante istorii ale acestor locuri, mai mult traite decat intelese de istorie.

De-a lungul timpului, oameni stabiliti in zona au parcurs diferite etape ale civilizatiei, de la cele mai vechi pana in prezent. Localitatea Sannicolau Mare ca de altfel tot Banatul, prin descoperirile ultimilor decenii, au scos la lumina vestigii apartinand marilor diviziuni ale istoriei paleolitice, neolitice, epoca bronzului si a fierului. In anul 106 e.n. imparatul roman Traian cucereste Dacia si o transforma in provincie romana. Banatul Timisan in timpul imparatului Traian se numea Dacia Riparia sau Ripensis deoarece era inconjurat de apele Tisei si ale Muresului si incepe sa populeze cu colonii romane consolidand mai multe cetati si valuri de pamant.

Intre anii 380 – 396 hunii, navalind in Dacia sub conducerea lui Attila supranumit biciul lui Dumnezeu, ii alunga pe goti in sudul Dunarii ocupand Dacia careia ii dau denumirea de Hunia, vechiul oras Morisena cu localitatea Sannicolau Mare devenind chiar capitala imperiului hunilor, resedinta lui Attila. Dupa un mileniu de contopire cu Cenadul, Sannicolau-Mare devine oras si cetate de sine statatoare la 09.02.1217.

In perioada anilor 1315-1331 regele Carol Robert de Anjou, trece cu trupele sale in luptele cu voievodul roman Basarab I, prin aceasta asezare. In 1394 sultanul otoman Baiazid devasteaza tinutul Timisului fiind insa alungat. O data cu pacea de la Passarowitz in 1718 intregul Banat trece sub ocupatie habsburgica, primul guvernator fiind generalul de cavalerie Claudius Florimund Mercy, ce reprezenta curtea de la Viena.

  • Spitalul Orasenesc
  • Str. Timisorii, Nr. 14,
    Telefon: 0256 / 542950

  • Politia Sannicolau Mare
  • Str. Mihai Viteazul, nr. 1,
    Telefon: +40(256)370411

Pentru informatii despre transport Sannicolau Mare va stam la dispozitie.
Mayer & Mayer – Transport International de Persoane

Pentru oferta Job Mayer Arbeit cu locuri de munca in strainatate accesati siteul www.job-mayer.com