Sankt Pölten este un oras in Austria, capitala statului federal Austria Inferioara. Orasul a fost pana la sfarsitul evului mediu posesiune a Episcopiei de  Passau.
In anul 1481 episcopul Friedrich Mauerkircher a dat orasul drept  garantie regelui maghiar Matia Corvinul, care l-a transformat intr-unul din cele mai importante puncte strategice ale sale din Austria Inferioara, in contextul conflictului sau cu imparatul Frederic al III-lea.

In anul 1984 a inceput dezbaterea publica privind mutarea resedintei landului Austria Inferioara de la Viena intr-unul din orasele landului (Viena are ea insasi statutul de land federal).
Aproximativ 56% din cetatenii cu drept de vot din Austria Inferioara s-au pronuntat la referendumul desfasurat pe 1 si 2 martie 1986 pentru o capitala regionala separata.
Sankt Pölten a intrunit cu 45% majoritatea optiunilor, impunandu-se astfel inaintea oraselor Krems (29%), Baden (8%), Tulln an der Donau (5%) si Wiener Neustadt (4%).  Astfel pe 10 iulie 1986 orasul Sankt Pölten a devenit în mod oficial capitala Austriei Inferioare.

Orasul a fost pana la sfarsitul evului mediu posesiune a Episcopiei de Passau. In anul 1481 episcopul Friedrich Mauerkircher a dat orasul drept garantie regelui maghiar Matia Corvinul, care l-a transformat intr-unul din cele mai importante puncte strategice ale sale din Austria Inferioara, in contextul conflictului sau cu imparatul Frederic al III-lea.
In anul 1984 a inceput dezbaterea publica privind mutarea presedintei landului Austria Inferioara de la Viena intr-unul din orasele landului (Viena are ea insasi statutul de land federal). 56% din cetatenii cu drept de vot din Austria Inferioara s-au pronuntat la referendumul desfasurat pe 1 si 2 martie 1986 pentru o capitala regionala separata.
Sankt Pölten a intrunit cu 45% majoritatea optiunilor, impunandu-se astfel inaintea oraselor Krems (29%), Baden (8%), Tulln an der Donau (5%) si Wiener Neustadt (4%).
Astfel pe 10 iulie 1986 orasul Sankt Pölten a devenit in mod oficial capitala Austriei Inferioare.

Daca doriti sa calatoriti in Germania, Austria sau Ungaria, compania de transport persoane Mayer & Mayer va sta la dispozitie si va asigura o calatorie placuta pana la destinatie.