Ramnicu Valcea

Municipiul Ramnicu Valcea este resedinta judetului Valcea. Este asezat in partea central-sudica a Romaniei, respectiv la confluenta dintre Olt si Olanesti.

Orasul scaldat de apele batranului Alutus este o veche asezare venita din umbra timpului, istoria sa milenara fiind atestata de sapaturile arheologice gasite in cartierele Valea Raii si Stolniceni. Aici romanii au construit cetati durabile care prin vestigiile lor atesta continuitatea de veacuri a asezarii. Insa prima atestare documentara a orasului dateaza din 4 septembrie 1388, cand Mircea cel Batran mentiona intr-un hrisov ca se afla in „orasul domniei…numit Ramnic”.

In centrul orasului, se gasesc ruinele curtii domnesti a lui Mircea cel Batran, prezente materiale vii ale marelui voievod in aceasta asezare. Aici a semnat documentul de atestare a judetului Valcea la 8 ianuarie 1392, fiind primul judet atestat documentar. Din vechea si mareata cetate se mai pot vedea astazi doar zidurile care inconjoara parcul central, numit Mircea cel Batran in cinstea voievodului.

    • Spitalul Judetean

Str. Calea Lui Traian, Nr. 201,
Telefon: 0250 / 078760

    • Taxi Noveli Prod

Telefon: 0755252153
Telefon: 0350420016

 

 

Pentru informatii despre transport Ramnicu Valcea va stam la dispozitie.

Mayer & Mayer – Transport International de Persoane