Radauti

Localitatea Radauti este asezata in judetul Suceava, in partea nordica a acestuia, la o distanta de 38 km de orasul Suceava aflandu-se la o intretaiere de drumuri care ii asigura accesul lesnicios cu localitatile din cadrul depresiunii cu acelasi nume, cat si catre altele din afara.

Vatra orasului Radauti se afla in unghiul de confluenta al Sucevei cu Sucevita si se suprapune pe terasa acesteia din urma, cat si pe conul de dejectie al Pozenului, afluent al Sucevei. Radautiul este al treilea oras din judet ca marime a populatiei, dupa Suceava si Falticeni.

Dupa intemeierea Principatului Moldovei, istoria asezarii este marcata de voievodul Bogdan I care alege, din punct de vedere strategic, ca inima a rezistentei sale, Valea Sucevei, unde se aflau „satele lui Radomir”. Incepand din 1359, venind vremuri mai linistite, voievodul Bogdan I a inceput infrumusetarea capitalei sale, Radauti (sediul puterii de stat a fost mai intai la Baia). In locul unei bisericute de lemn, el a cladit Biserica Domneasca (Bogdana) cu prispa mitropolitana in interiorul altarului.

Radauti este locul unde activeaza Ansamblul Artistic „Florile Bucovinei”, una din cele mai reprezentative formatii artistice din Bucovina.

    • Spitalul Municipal

Str. Calea Bucovinei, nr. 34 A,
Telefon: 0230564067; 0230564071,
Fax: 0230562636

    • Taxi Raduti

Telefon: 0743240577

    • Politia Municipilui Radauti

Str. Piata Unirii, nr.9,
Telefon: 0230.56.10.10

 

 

Pentru informatii despre transport Radauti va stam la dispozitie.

Mayer & Mayer – Transport International de Persoane