Piatra Neamt

Municipiul Piatra Neamt este resedinta judetului Neamt si este situat in nord-estul Romaniei, pe valea raului Bistrita, la confluenta cu paraul Cuiejdi.

Este unul dintre cele mai vechi orase din Moldova, fiind fosta asezare geto-dacica. Apare mentionat in scris pentru prima oara in Cronica rusa (sec. al XIV-lea). Dintre documentele interne, este mentionat actul din 31 iulie 1431, prin care Alexandru cel Bun a daruit Manastirii Bistrita doua prisaci si o casa a lui Craciun de la Piatra.

Complexul monumental din epoca lui Stefan cel Mare (Curtea domneasca, Biserica Sf. Ioan si Turnul Clopotnita) este situat chiar in centrul orasului, in Piata Libertatii, a fost cititorit de Stefan cel Mare. Cetatea dacica de la Batca Doamnei se afla la 4 km de oras si este un alt obiectiv turistic deosebit de vizitat. Alte atractii turistice: Schitul Cozla, Biserica de lemn din cartierul Valeni, Biserica de lemn din cartierul Vanatori, Sinagoga, Rezervatia paleontologica Cozla-Pietricica-Cernegura.

In Piatra Neamt functioneaza o telegondola, din care pot fi admirate toate obiectivele, a carei traseu va avea o lungime de 1,915 m. La cota Trei Coline se poate schia, chiar si pe timp de noapte, iar transportul de la baza pana la varful partiei este asigurat de un telescaun.

    • Spitalul Judetean

Bd. Traian, nr. 1,
Telefon: 0233/219440

    • Taxi Luca

Telefon: 0233.224.488

    • Taxi Vali

Telefon: 0233.224.477

    • Inspectoratul Judetean de Politie

Str. Eroilor, nr. 16,
Telefon cabinet: 0233/22.82.93,
Telefon centrala: 0233/20.70.00

 

 

Pentru informatii despre transport Piatra Neamt va stam la dispozitie.

Mayer & Mayer – Transport International de Persoane