Pforzheim

Pforzheim este un oras de aproape 119000 de locuitori în stare de Baden-Württemberg, Germania sud-vest de la poarta de la Padurea Neagra. Din cauza ca a câstigat porecla de „Goldstadt” sau Golden City. Acesta are o suprafata de 98 km ² si este situat între orasele din Stuttgart si Karlsruhe la confluenta a trei râuri (Enz, Nagold si Wurm), precum si marcheaza frontiera dintre si Baden Württemberg, fiind situat pe teritoriul Baden. Pforzheim este situat pe Benz Bertha Memorialul traseu.

Primaria din Pforzheim nu apartine nici o regiune administrativa (Kreis), cu toate ca gazduieste birourile administrative ale districtului Enz care înconjoara orasul.

În timpul celui de al doilea razboi mondial, Pforzheim a fost bombardat de mai multe ori. Cea mai mare raid, si unul din zona bombardamentelor cel mai devastator al doilea razboi mondial, a fost realizata de Royal Air Force (RAF), în seara zilei de 23 februarie 1945. Aproximativ un sfert din populatia orasului, peste 17.000 de oameni, au fost ucisi în raid aerian, precum si aproximativ 83% din cladirile orasului au fost distruse. Orasul a fost gândit de catre aliati care urmeaza sa fie producatoare de instrumente de precizie pentru utilizare în efortul de razboi germane si sa fie un centru de transport pentru deplasarea trupelor germane.

Dupa razboi, moloz de la distrugere a fost adunat într-un teanc mare de la marginea orasului, asa cum a fost facut de catre alte orase, cum ar fi Stuttgart si Munchen. O cladire numit „Wallberg” a fost construita intr-un beton „capac” pe munte de moloz, de mult acoperite cu pamânt si vegetatie. În cei douazeci de ani de la sfârsitul razboiului, a fost treptat Pforzheim reconstruit, oferind orasului un aspect destul de modern.

Goldsmith si ceasornicaria Vocational School este singura scoala de acest gen din Europa.

    • Centralklinik GmbH & Co. KG

Str. Zerrennerstrasse, nr. 22-24,
Telefon: 07231 – 3880
Telefax: 07231 – 388188

    • Stehle Heinz Taxi

Str. Tiergarten, nr. 13,
Telefon: 07231-62714

    • Kirschler Taxi Krankenfahrten

Telefon: 07231 74086

    • Autobahnpolizeirevier

Str. Karlsruher, nr. 54,
Telefon: 07231 1 25 81-0

 

Pentru informatii despre transport Pforzheim va stam la dispozitie.
Mayer & Mayer – Transport International de Persoane

Pentru oferta Job Mayer Arbeit cu locuri de munca in strainatate accesati siteul www.job-mayer.com


Vizualizare hartă mărită