Passau

Facand granitele cu Austria si Republica Ceha, Passau are o vechime de peste 2500 de ani. Original intemeiata de celti, apoi ocupata de romani, asezarea atrecut ulterior in mainile printilor –epicopi ale caror domenii se intindeau in Ungaria actuala. La apogeul sau, episcopatul Passau era cel mai mare din tot sfantul Imperiu Roman.

Asezarea lui Passau este realmente unica. Nicaieri in lume, trei rauri – Ilz, dinspre nord, Dunarea, dinspre vest si Inn dinspre sud, nu se mai intalnesc intr-un oras. Passau cuibarit intre Inn si Dunare, orasul vechi este un labirint de stradute inguste pietruite, in lungul carora se insiruie case se simpli cetateni (burgher) si gentilomi minunat conservate, printre care au fost ridicate biserici razlete. Multe strazi au fost inchise circulatiei auto, conferind orasului o atmosfera aproape venetiana si transformandu-l intr-un paradis al pietonilor.

Ce trebuie vazut

Dom St. Stepham (Catedrala Sfantului Stefan) – ea a vaut hramul Sfantului Stefan si a devenit biserica-mama a Catedralei Sfantului Stefan din Viena.

Domplatz (Piata Catedralei); Domschatz – und Diozesanmuseum (Tezaurul Catedralei si Muzeul Diocezei) – muzeul gazduieste una dintre cele mai mari comori religioase din Bavaria, mostenirea bogatei istorii episcopale a orasului Passau.

Dreiflusseck (Confluenta celor Trei Rauri)- la aceasta limba de uscat din extremitatea estica a Passau, se unesc Dunarea, Inn si micul Ilz.

    • Privatklinik Dr. Hellge GMBH & Co. KG

Str. Hoch, nr. 6,
Telefon: 0851 – 7008 – 0
Telefax: 0851 – 58344

    • Wolf Xaver Taxi-Krankenfahrten

Str. Sechzehner, nr. 39,
Telefon: 0851-72165

    • Tomasi Adolf Taxi

Str. Alte Post, nr. 5,
Telefon: 0851-87017

    • Polizeidienststellen in Passau

Str. Nibelungen, nr. 17,
Telefon: 0851 95 11-0

 

 

Pentru informatii despre transport Passau va stam la dispozitie.
Mayer & Mayer – Transport International de Persoane

Pentru oferta Job Mayer Arbeit cu locuri de munca in strainatate accesati siteul www.job-mayer.com


Vizualizare hartă mărită