Lipova

Orasul Lipova este situat pe ambele maluri ale raului Mures, la intrarea acestuia in Campia Aradului, la poalele Muntilor Zarandului, in zona de contact dintre acestia cu Dealurile Lipovei. Distanta fata de municipiul Arad este de 34 km, situat la vest.

Lipova, cea mai importanta localitate dintre Arad si Deva, careia i se mai spune si Perla Banatului, datorita vestigiilor istorice care amintesc de un trecut cu adevarat mare. Asezat pe partea banateana a raului, intr-un loc strategic care bloca drumul ce ducea spre Transilvania, orasul a fost mult ravnit de numeroasele stapaniri care s-au succedat de-a lungul secolelor. In secolul al XXI-lea, au fost descoperite urmele diferitelor epoci istorice, in monumentele, cladirile, organizarile urbanistice si bisericile existente.

Calitatile extraordinare ale apei minerale “Lipova” au facut ca aceasta sa fie foarte cautata. Lipova a fost furnizorul de apa minerala a Casei Regale si in prezent se bucura de o foarte buna apreciere datorita puritatii si continutului echilibrat de minerale.

    • Spital Orasenesc Lipova

Str. Aurel Vanatu, Nr.11,
Telefon: 0257.563.047

    • Politia Orasului Lipova

Str. Fdt. Valea Mare, nr. 455,
Telefon: 0257 563 263

 

 

Pentru informatii despre transport persoane Lipova va stam la dispozitie.

Mayer & Mayer – Transport International de Persoane