Landshut

Este sediul guvernului din Bavaria de Jos si de aceeasi autoritate, landul Bavaria de Jos. In plus, orasul Landshut, sediul administrativ al districtului. Cu 62000 de locuitori, cu mult inainte de Passau si Landshut, Straubing este cel mai mare oras al districtului si la Regensburg si cel mai mare oras al doilea Bavaria de Est.

Orasul Landshut si castelul Trausnitz au fost fondate in 1204 de catre Louis Duke I. Landshut a fost deja o resedinta Wittelsbach in 1231, iar in 1255, Bavaria a fost impartit in doua, Landshut, de asemenea, a devenit capitala Bavariei Inferioare. Duce Henry al XVI-lea a fost primul dintre cei trei Dukes celebrul bogat, care a domnit Bayern-Landshut in secolul al XV-lea. Nunta de George Duke, cu polonez Printesa Regala Jadwiga Jagiellon in 1475 a fost sarbatorita in Landshut cu una dintre cele mai splendidite festivaluri ale Evului Mediu (numite „Landshuter Hochzeit”). Dupa moartea sa, si dupa cel de-al doilea razboi, Bavaria-Landshut a fost reunit cu landul Bavaria-Munchen.

Ludovic al X-lea, Duce de Bavaria a construit Residence Landshut 1537-1543, dupa vizita sa in Italia. Ludovic a construit primul palat renascentist construit la nord de Alpi, dupa Te Palazzo din Mantua. William V, Duce de Bavaria a ordonat sa reanoiasca Trausnitz Castelul de la o fortificatie gotic intr-un complex de renastere, cand a trait in Landshut ca domn sub coroana de zece ani pana in 1579. Ulterior Landshut a pierdut in cea mai mare parte din importanta sa, ajungand pana la Universitatea din Ingolstadt dupa care a fost mutat la Landshut in 1800. Dar deja in 1826 Universitatea a fost transferata la Munchen.

In timpul celui de al doilea razboi mondial, o subcampanie din lagarul de concentrare Dachau a fost transferata in oras pentru a oferi sclavi muncii industriei locale.

    • Kinderkrankenhaus St. Marien

Str. Grillparzer, nr. 9,
Telefon: 0871 – 8520
Telefax: 0871 – 21230

    • Uty Josef Taxi

Str. Wening, nr. 25,
Telefon: 0871-69316

    • Tischler Wilhelm Taxi

Str.Forellenweg, nr. 17,
Telefon: 0871 52255

    • Bundespolizei Landshut

Str. Bahnhofplatz, nr. 1,
Telefon: 0871 9637 650

 

 

Pentru informatii despre transport Landshut va stam la dispozitie.
Mayer & Mayer – Transport International de Persoane

Pentru oferta Job Mayer Arbeit cu locuri de munca in strainatate accesati siteul www.job-mayer.com


Vizualizare hartă mărită