Komárno (in limba maghiara Révkomárom, la fel ca si partea din Ungaria a orasului, in limba germana Komorn) este un oras in Slovacia pe raurile Dunare si Váh.

Partea mai mare de pe malul stang este situata in Slovacia (Komárno), partea mai mica de pe celalalt mal se afla in Ungaria (Komárom). Partile sunt egal despartite printr-un pod.
Komárno are 37.000 locuitori (1991). Este capitala unui district (okres). Este de asemenea un centru al comunitatii maghiare din Slovacia.

Orasul are un centru istoric si o fortareata in locul in care Váh se varsa in Dunare. Fortareata a fost cea mai importanta din istoria Ungariei si a Austro-Ungariei (Slovacia a facut parte din Ungaria din secolul al XI-lea pana in 1918), pentru ca nu a fost niciodata cucerita („nec arte nec marte”).S-a dezvoltat in secolul al XVI-lea, prin adaptarea castelului medieval. O „noua fortareata” a fost adaugata in secolul al XVII-lea, aproape de cea veche. Ambele fortarete s-au pastrat pana in zilele noastre.

Daca doriti sa calatoriti in Germania, Austria sau Ungaria, compania de transport persoane Mayer & Mayer va sta la dispozitie si va asigura o calatorie placuta pana la destinatie.