Köln este un oras în landul Renania de Nord-Vest din Germania, ocupand ca marime locul patru dupa Berlin, Hamburg si München. Din punct de vedere economic, cultural si istoric, Köln este un important nod de cale ferata, la intersectia vaii Rinului cu principalele cai comerciale între zonele de est si vest ale Europei. Numele deriva din denumirea avuta în timpul romanilor, „Colonia Claudia Ara Agrippinensium”.

În anul 455 orasul a fost cucerit de franci. Populatia locala vorbea înca limba latina, paralel cu limba franca a cuceritorilor, care cu timpul a devenit prevalenta. Începând cu secolul al X-lea, orasul, devenind centru politic si religios ca arhiepiscopat autonom, cunoaste o continua dezvoltare. În acest timp începe constructia primelor biserici în stil romanic. Aducerea osemintelor celor trei Regi Magi de catre Arhiepiscopul Rainald von Dassel în anul 1164 a facut din Köln un important loc de pelerinaj.

Cele mai importante drumuri care deservesc orasul sunt autostrazile A3 si A4, în partea de est, si autostrada A1, în partea de vest a orasului. La sud de Köln se afla autostrada A59, care face face legatura cu Aeroportul Köln/Bonn. O alta importanta autostrada este A57, care duce din centrul orasului Köln spre orasele Neuss si Krefeld.

Daca doriti sa calatoriti in Germania, Austria sau Ungaria, compania de transport persoane Mayer & Mayer va sta la dispozitie si va asigura o calatorie placuta pana la destinatie.