Kaiserslautern este un oras din sud-vestul Germaniei, situat in landul (de stat) din Renania-Palatinat (Rheinland-Pfalz), la marginea padurii Palatinat (Pfälzer Wald).

Centrul istoric dateaza din secolul al IX-lea si se afla la o distanta de 459 km pana la Paris, Frankfurt (117 km) si Luxemburg (159 km).

In al doilea razboi mondial, mai mult de 60% din orasul Kaiserslautern a fost distrus de bombe. Cele mai grele atacuri au avut loc pe 7 ianuarie, 11 august, 1944 si 28 septembrie, aprox. 20000 de case, au fost distruse si avariate.

Astazi, orasul Kaiserslautern este un centru modern. Primaria orasului Kaiserslautern este una dintre cele mai inalte cladiri si este situata in centrul orasului. Barul si cafeneaua de la ultimul etaj ofera o vedere panoramica a orasului Kaiserslautern.

Cea mai inalta cladire din centrul Kaiserslautern este Marienkirche, o biserica catolica. De fapt, turnul de televiziune cuprinde cea mai mare structura din Kaiserslautern, care nu se afla in centrul orasului, fiind situat la Dasenberg, o suburbie din sud-vestul orasului.

Orasul Kaiserslautern cuprinde mari gradini botanice doatate in stilul gradinilor japoneze.

Orasul are doua moschei. Prima moschee a fost construita de comunitatea turca care traiesc in oras. Acesta este situat pe Richard-Wagner-Str.