Heidelberg

Daca exista vreun oras din Germania care sa conserve spiritul tarii, atunci nu poate fi decat Heidelberg. Zeci de poieti compozitori, practic intreaga miscare romantica germana din secolul al XIX-lea l-au preslavit. Goethe si Mark Twain s-au indragostit amandoi aici, criitorul german de o tanara frumoasa, autorul american de oras in sine.

Sigmund Romberg a stabilit orasul ca fundal al operei sale Printul student, Carl Maria von Weber a scris aici opera romantica Der Freischutz. Campania pe care acesti artisti au dus-o in sprijinul orasului a fost incredibil de incununata de succes. Faima Heidelbergului depaseste mult marimea orasului.

Heidelberg este un oras baroc construit pe fundatii gotice, cu strazi inguste serpuite si ulicioare. Mai presus de orice Heidelberg este un oaras universitar, studentii insemnand un procent insemnat din populatia sa. Iar spiritul tineretii se simte in restaurante si puburile animate din Altstadt.

Fascinantul Deutsches Apothe-ken-Museum (Muzeul Farmocologic German) se afla in interiorul zidurilor castelului.
Heidelberg si Valea Neckar

Raul Neckar uneste frumusetea si rezonanta istorica, curgad spre Rin prin landul Baden-Wurttemberg si ajungand in cele din urma in gratioasele tunuri baroce din Heidelberg si la ruinele maiestuoase ale castelului sau din gresie roscata. Aici se afla si drumul castelelor care se intinde pe o distanta de 1000 km de la Mannhein la Praga, aprox. 70 de castele si palate.

Daca exista un oras din Germania care sa conserve spiritul tarii, atunci nu poate fi decat Heidelberg.

O plimbare placuta.

Incepeti un tur al Heidelbergului la Konigstuhl Bergbahn (funicular) care va va sui la faimosul Schloss.

Daca dispuneti de 3 zile. Petreceti o zi intreaga si noaptea, explorand orasul universitar Heidelberg. In ziua a doua intreprindeti o calatorie in amontele lui Neckar, spere castelele Hirschhorn si Burg Hornberg, ambele au hoteluri in care puteti inopta, cu restaurante excelente. A treia zi vizitati Staatsgalerie (galeria de Stat) in Stuttgart.

Daca va plac.

Festivalurie culturale importante de muzica, opera si teatru includ Schlossfestspiele pe domeniul castelului in Schwetzingen, Heidelberg, Zwingenberg si Ludwigsburg, oamenii inunda la inceputul lui Octombrie suburbia Cannstatt a Stuttgartului pentru anualul Volksfest (festivalul folcloric).

Ce trebuie vazut. Alte Brucke (Podul Vechi), Alte Universitat (Universitatea Veche), Friedrich-Ebert-Gadenkstatte (Memorialul Friedrich), Konigstuhl (Tronul Regelui), Konigstuhl Bergbahn (funicular), Kurpfalzisches Museum (Muzeul Palatinatului), Philosophenweg (Drumul Filozofilor).

 • St. Josefskrankenhaus
 • Str. Landhausstrasse, nr. 25,
  Telefon: 06221 – 5260 ,
  Telefax: 06221 – 526960

 • Ziemdorf Manfred Taxi (ZHN)
 • Str. Schönauer Abtweg, nr. 35/1,
  Telefon: 06221-801104

 • Waldmann Günter Taxi
 • Str. Karl-Menges, nr. 22,
  Telefon: 06221-780518

 • Polizei Gerner
 • Str. Römerstr, nr. 2,
  Telefon: (06221) 99-12 34

 

 

Pentru informatii despre transport Heidelberg va stam la dispozitie.
Mayer & Mayer – Transport International de Persoane

Pentru oferta Job Mayer Arbeit cu locuri de munca in strainatate accesati siteul www.job-mayer.com


Vizualizare hartă mărită