Gyor este cel mai important oras din nord-vestul Ungariei, resedinta comitetului Gyor-Moson-Sopron si unul dintre cele 23 orase cu statut de comitet ale tarii.
Este situat pe traseul unuia dintre cele mai importante drumuri din Europa Centrala, la mijlocul distantei dintre Budapesta si Viena.
Orasul este unul dintre cele cinci orase principale ale tarii si are o populatie de 127.000 locuitori.

Gyor, in anul 1743 a fost declarat oras regal de Maria Tereza in care au fost construte  scoli, biserici, un spital si o manastire.Astazi Gyor este una dintre cele importante centre culturale si administrative, din Ungaria. Orasul este, de asemenea, un oras universitar si o destinatie turistica populara.Principalul obiectiv turistic al orasului il reprezinta Teatrul National din Gyor , terminat in 1978, cumprinzand ornamente ceramice facute de Victor Vasarely.

Un rol important al orasului Gyor il reprezinta linia de cale ferata construita in anul 1861 între Budapesta si Kanizsa.
Orasul a fost reconstruit si inconjurat cu un castel si un zid al orasului. Orasul sa schimbat foarte mult în timpul acestor ani, cu o multime de cladiri noi construite in Renasterii stil, dar piata principala si reteaua de strazi au ramas.

Daca doriti sa calatoriti in Germania, Austria sau Ungaria, compania de transport persoane Mayer & Mayer va sta la dispozitie si va asigura o calatorie placuta pana la destinatie.