Freiburg

Freiburg, sau Freiburg im Breisgau (pentru a-l deosebi de Freiberg din Saxonia), a fost intemeiat in secolul al XII-lea. Dupa deteriorari cauzate de bombardamente din timpul razboiului, restaurarea iscusita a ajutat la recrearea atmosferei medievale originale si convingatoarea a unuia dintre cele mai frumoase orase istorice din Germania. Aici s-a nascut Martin Waldseemuller, el a scris primul pe o harta numele America.

Pentru o imagine intima a lui Freiburg, plimbati-va pe strazile exclusiv pietonale din jurul lui Munster sau urmati principala artera comerciala Kaiser-Joseph-Strasse. Dupa ce treceti poarta orasului (Martinstor), urmati Gerberau spre stanga. Veti ajunge la pravaliile de pe malurile unuia dintre cele mai mari canale ale orasului, care continua pe langa foste chilii Augustine spre zona la fel de pitoreasca din jurul lui Insel (insula).

Munster unserer Lieben Frau (Catedrala Iubitei Maica Domnului), cel mai frumos punct de referinta al orasului, se ridica pestre strazile medievale. Daca va puteti aduna intreaga energie suiti in turn. Pe langa vederea magnifica a orasului si Padurii Negre de dupa el, veti vedea mai indeaproape cele 16 clopote Minster, printre care cel de peste 3 tone „Hosana” turnat in 1258, unul dintre cele mai vechi clopote germane aflate in functiune.

Fosta locuinta a pictorului, culptorului si arhitectului Johann Cristian Wentzinger gazuieste Museum fur Stadtgeschichte (Muzeul de Isorie al Orasului).

    • St. Elisabethkrankenhaus (RkK) Freiburg

Str. Dreisam, nr. 15 – 17,
Telefon: 0761 – 38870
Telefax: 0761 – 3887444

    • Taxi & Kurierdienst Kern

Str. Karl, nr. 71,
Telefon: 0761-31001

    • Taxi-Zentrale Santo GMBH

Str. Im Grün, nr. 3A,
Telefon: 0761-31111

    • Polizei – Zentrale verbindet mit der Landespolizeidirektion u. Polizeidirektion

Str. Bissierstr, nr. 1,
Telefon: 0761 8 82-0

 

 

Pentru informatii despre transport Freiburg va stam la dispozitie.
Mayer & Mayer – Transport International de Persoane

Pentru oferta Job Mayer Arbeit cu locuri de munca in strainatate accesati siteul www.job-mayer.com


Vizualizare hartă mărită