Feldkirch este un oras in landul Vorarlberg din Austria, aflandu-se la granita cu Elvetia si Liechtenstein.

Orasul Feldkirch, are o istorie de lunga durata care explica prezenta numeroaselor cladiri medievale din centrul sau.

In jurul oraselor Neustadt si Marktgasse veti intalni mai multe case care au apartinut notabilitatilor orasului din Evul Mediu.

Centrul orasului Feldkirch a fost fortificat de Habsburgi in timpul imparatului Maximilian I. Puternica poarta Chur si Turnul pisicilor “Katzenturm” dateaza din acea epoca.

Exista, de asemenea, un castel, Schattenburg, care adaposteste muzeul orasului, un restaurant si o sala de concerte. Castelul a fost resedinta contilor de Montfort pentru aproximativ 200 de ani incepand din secolul al XII-lea.

In ceea ce priveste transporturile, orasul Feldkirch a avut propria retea de autobuze locale din 1993, care in prezent este compusa din 8 linii de autobuze, inclusiv partea de nord cu vecinatatea Liechtenstein.

Sistemul de autobuz lucreaza impreuna cu sistemul de transport cu autobuzul Vorarlberg, care prevede mai multe linii supra-regionale de pornire cu destinatia in Feldkirch.

Exista o linie suplimentara numita „nightline”, care conecteaza diferite baruri si discoteci peste tot in jurul Feldkirch. In acest oras se afla catedrala Sfantului Nicolae din perioada tarzie a goticului.