Bregenz este capitala statului federal austriac Vorarlberg.Orasul se afla pe malurile estice ale lacului Constance, fiind cel de-al treilea lac din Europa Centrala, aflandu-se la picioarele muntelui Pfander care leaga Bregenzer Wald.

Orasul Bregenz este situat la o altitudine medie de de 400 m, intre lacul Constanta si Muntele Pfänder, avand o populaţie de aprox. 27.097 locuitori.

Bregenz s-a dezvoltat din fortul roman Brigantium, pana cand, dupa o istorie plina de evenimente, in anul 1919 a devenit capitala Vorarlberg.

La mijlocul secolului al XIII-lea, in timpul contelui de Montfort, Bregenz a devenit oras, intrand din anul 1451 sub dominatia Habsburgilor. Pozitia sa privilegiata dintre munte si lac a dus la dezvoltarea turismului, incepand cu sec. al XIX-lea.

Bregenz este infratit cu orasul Bangor din Irlanda de Nord, diverse excursii avand loc intre cele doua orase. Orasul Bregenz mai este infratit si cu orasul Akko din Israel. Aceasta destinatie este faimoasa pentru festivalul de muzica din fiecare vara, Bregenzer Festspiele.

Festivalul are loc pe o scena de pe malul raului Constance, unde se interpreteaza la fiecare doi ani alta piesa de opera.