Braunau am Inn este un oras in Austria, avand cca. 20.000 de locuitori. Este situat la 90 km vest de Linz, aproape de granita cu landul german Bavaria. Orasul a fost mentionat pentru prima data in jurul anilor 810 si a primit statutul de oras in 1260, ceea ce il face unul dintre cele mai vechi orase din Austria.  Braunau am Inn a devenit un oras cetate si o importanta ruta comerciala, datorita raului Inn, comertul cu sare avand un rol important.

In istoria sa orasul Braunau am Inn a fost condus de diferite popoare, printre care si de bavarezi inainte de 1779 si din nou intre 1809 si 1816. In anul 1816, in timpul reorganizarii a Europei dupa razboaiele napoleoniene , Bavaria, a cedat orasul Austriei si a fost compensata prin castig de Aschaffenburg . Braunau a rams un oras austriac de atunci. In acest oras s-a nascut Adolf Hitler.

Orasul Braunau cuprinde o gama larga de industrii, inclusiv electonice, prelucrarea lemnului si a sticlei. Orasul are, de asemmenea, cea mai mare fabrica de aluminiu din Austria.

Daca doriti sa calatoriti in Germania, Austria sau Ungaria, compania Mayer & Mayer va sta la dispozitie si va asigura o calatorie placuta pana la destinatie.