Bocsa

Bocsa este un oras din judetul Caras-Severin. La Bocsa s-au aflat pentru intaia oara actualele uzine industriale din Resita, respectiv uzinele C.S.R.

Orasul Bocsa este renumit pentru lungimea sa, fiind format din 3 parti: Bocsa Romana, Vasiova si Bocsa Montana.
Orasul a beneficiat de restaurari, au fost pavate trotuarele si piata din fata Primariei, totodata, a fost restaurata cladirea acesteia si s-a renovat sala de sedinte a Consiliului Local.

Au fost reabilitate si sediile institutiilor scolare din oras, al Bibliotecii Tata Oancea, Casei de Cultura si Manastirii Sf. Ilie de la Izvor.
O importanta atractie turistica a orasului Bocsa o reprezinta arborele Ginkgo Biloba, unul dintre cele 10 exemplare din Romania, specie greu de aclimatizat in Europa. Copacul se afla langa Oficiul de Cadastru Agricol din Bocsa, iar unul dintre functionarii de acolo ii cunoaste intreaga sa istorie, fiind exterem de documentat. Oamenii ii cunosc efectul, astfel ca nici o frunza cazuta nu ajunge la gunoi, ci sunt stranse pentru tincturi sau ceai.

Bocsa Montana, statiune componenta a orasului Bocsa este un orasel linistit de marime medie, un loc de relaxare potrivit pentru cei ce vor sa scape de inghesuiala oraselor mari.

    • Spitalul Orasenesc Otelu Rosu

Str. Republicii nr. 109
Telefon: 0255-530 309

    • Taxi Plus SRL

Punct de Lucru Bocsa
Telefon: (0255) 222.220

    • Politia Bocsa

Strada Republicii 85-87,
Telefon: +40(255)525430 +40(255)525006 +40(255)525007

Pentru informatii despre transport Bocsa va stam la dispozitie.

Mayer & Mayer – Transport International de Persoane