Bamberg este un oras in landul Bavaria, Germania. Prima atestare documentara a orasului Bamberg dateaza din anul 902, când este mentionat cu titlul „Castrum Babenberch” într-o cronica scrisa de istoricul Regino von Prühm.

Bamberg este unul dintre putinele orase din Germania, care nu a fost distrus de bombardamentele din al II-lea razboi mondial. Bamberg a fost un centru de pelerinaj foarte important. Catolicismul a jucat dintotdeauna un rol esential în dezvoltarea sa. Primul eveniment care a marcat destinul orasului a fost Sinodul Catolic din Frankfurt din anul 1007. Atunci, 7 arhiepiscopi si 27 de episcopi au decis, la cererea regelui Heinrich al II-lea- devenit mai târziu împarat -, construirea unei dioceze la Bamberg, unde se afla resedinta sa.

Orasul Bamberg cunoaste o înflorire culturala si mai apoi sociala deosebita în secolele XVII si XVIII: orasul este modelat în stil baroc si se construieste un spital general – primul spital public cu aparatura moderna din Germania. Odata cu secularizarea orasului, în 1802-1803, mânastirea de la Bamberg trece sub administratia Bavariei. În anul 1818 Bamberg devine arhidieceza, din anul 1993 orasul face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Daca doriti sa calatoriti in Germania, Austria sau Ungaria, compania de transport persoane Mayer & Mayer va sta la dispozitie si va asigura o calatorie placuta pana la destinatie.