Avrig

Orasul Avrig este situat in judetul Sibiu, in Transilvania. Localitatea este situata la la 26 km de Sibiu.

Orasul a fost locuit din cele mai vechi timpuri, iar la Muzeul Bruckenthal pot fi admirate marturii ale continuitatii asezarilor din regiune si in perioada daco-romana in evul mediu facea parte din tara Fagarasului. Prima atestare documentara a Avrigului apare in secolul al XIV-lea, in anul 1364. in 1566. Avrigul apare pentru prima data pe o harta a Transilvaniei, tiparita de un autor necunoscut. Orasul Avrig a devenit o localitate de referinta in dezvoltarea invatamantului din tara noastra, datorita marelui carturar Gheorghe Lazar, al carui ideal de a infiinta o scoala superioara in limba romana s-a indeplinit.

Are o mare importanta turistica, fiind locul de pornire in diferite excursii si drumetii spre Muntii Fagaras, printre cere subliniem: cabana Poiana Neamtului (14 km sud), cabana Barcaciu (la doua ore de mers pe jos), acces spre Lacul Avrig si Varful Negoiu (2535 m). Se poate vizita cel mai important monument istoric din oras, Palatul de vara Brukenthal, construit in 1771 in stil baroc. A fost destinat sa serveasca ca resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei in acea vreme.

Ceea ce merita vizitat este, Biserica Evanghelica, construita in secolul al XIII-lea si fortificata in secolul al XVI-lea, Biserica Ortodoxa, construita in secolul al XVIII-lea, Muzeul orasenesc.
Aici s-a nascut marele carturar Gheorghe Lazar, si al carui bust poate fi admirat in centrul orasului

  • Politia Avrig
  • Sediu: Avrig, str. Samuel Brukethal, nr.32, judetul Sibiu
    Telefon/Fax:0269/524222

Pentru informatii despre transport Avrig va stam la dispozitie.

Mayer & Mayer – Transport International de Persoane