Orasul Augsburg este capitala regiunii administrative Suabia (in germana Schwaben) din landul german Bavaria.
Orasul a fost fondat de romani in sec. I d.C., sub numele de Augusta Vindelicorum.
In timpul Sfantului Imperiu Roman a avut statut de oras liber imperial (Freie Reichsstadt), fiind un important centru economic si comercial al Germaniei meridionale.

Este un centru universitar si turistic (monumente de arhitectura din perioada medievala si moderna, orasul vechi bine pastrat).
Augsburg a fost fondat in secolul I i.C. de catre imparatul roman Augustus. La inceput doar un cartier militar numit Augusta Vindelicum, orasul a devenit mai apoi capitala de provincie romana. Inca de pe atunci, orasul era un nod de circulatie important in Europa. Datorita acestei pozitionari geografice, Augsburgul a jucat un rol important si in istoria medievala.

In sec. XIII cetatenii orasului aveau un nivel de trai foarte ridicat, iar clasele influente au ridicat Augsburgul la rangul de oras al lumii, oras al regelui, precum si oras cultural.

Cea mai prospera era a Augsburg-ului a constituit-o Renasterea, epoca in care el devine centrul in care se aduna arhitectii, muzicienii si pictorii importanti ai vremii. Rococo se mai numea si stil de Augsburg. Generatiile predecesoare lui Hobein si lui Mozart au trait in Augsburg si in satele invecinate. In Ausburg se tineau in mod regulat concerte, expozitii, aveau loc premiere de opere in aer liber la Poarta Rosie (Rotes Tor).

Cladirea primariei a fost construita de Elias Holl intre 1615 si 1620. Este considerata cea mai importanta cladire renascentista construita in scopuri seculare, la nord de Alpi. Dupa maretia cladirii se poate intui cat de insemnat era Augsburgul in timpul Renasterii. Cladirea a ars in timpul unui atac aerian din 1944 si a fost renovata total dupa razboi, in special fatada. Cu ocazia jubileului din anul 1985, intreg interiorul a fost renovat, in special Sala de Aur (Goldene Saal).

Fantana lui Augustus

Apa este o foarte importanta sursa de venit pentru orasul Augsburg. Fantana lui Augustus (Augustusbrunnen) a fost construita in 1954, cu prilejul sarbatoririi a 1600 de ani de la infiintarea orasului Augsburg. Asa cum o spune numele, fantana ii este dedicata celui care a pus bazele orasului – imparatul roman Augustus. Ea a fost amplasata in fata primariei si a fost conceputa de Hubert Gerhard. Cele patru figuri centrale ale fantanii simbolizeaza cele 3 rauri si un afluent care strabat orasul: Lech, Wertach, Singold si Brunnenbach. Fiecare din figuri tine in maini un simbol legat de apa: vasla, roata dintata, cornul abundentei si nada pescareasca.

    • Klinik Vincentinum Augsburg gemeinnützige GMBH

Str. Franziskanergasse, nr. 12,
Telefon: 0821 – 3167 – 0
Telefax: 0821 – 3167 – 229

    • Taxi-Rent GMBH

Str. Riedinger, nr. 24,
Telefon: 01802 221222

    • Sprengard Fraedrach Taxi

Str. Waldkauz, nr. 19,
Telefon: 0821-96714

    • Polizeipräsidium Schwaben Nord

Str. Gögganger, nr. 43,
Tel: 0821 3 23-0

Pentru informatii despre transport Augsburg va stam la dispozitie.