Landshut este capitala landului Bavaria de Jos ,  una dintre cele șapte regiuni administrative ale statului liber Bavaria si este sediul de cartier din jur avand  o populatie de peste 60.000 de locuitori.Impreuna  cu un ghid turistic  din Landshut dorim sa vizitam orasul si atractiile turistice ale orasului.Firma Mayer&Mayer  efectueaza  curse regulate in aceasta directie .

Orasul Landshut  si castelul Trausnitz au  fost fondate  in 1204 de catre ducele Louis I. Landshut a fost resedinta  Wittelsbach  in anul 1231 cand ducele de Bavaria a stabilit ca Landshut  sa  devina capitala Bavariei Inferioare.Louis X, Duce de Bavaria a construit Residence Landshut intre anii  1537-1543, după vizita sa în Italia.

Louis a construit primul palat renascentist la nord de Alpi, după Te Palazzo din Mantua. William V, Ducele  de Bavaria a ordonat renovarea  castelului  Trausnitz dintr- o fortificatie gotica într-un stil renașcentist complex  pâna în 1579.
Cateva din atractiile turistice pe care le are orasul sunt:Town Hall, St Martin’s Church .Dorim  sa cunoastem  de la ghidul nostru  turistic  din Landshut cateva din atractiile  orasului.
Town Hall
Pe strada principală din Landshut, Altstadt, ticsita  cu  case cu frontoane gotice, este Primăria. În timpul renovarii  în 1861, Sala Mare a fost decorata  în stil neo-gotic, cu picturi istorice de mari dimensiuni (reprezentând căsătoria ultimului Duce de Landshut, cu o prințesă poloneză în 1475), care a fost oficiată cu un banchet în această sală.

 

Biserica  St Martin

Biserica  St Martin din Landshut este o biserica medievala din orasul german .Impreuna cu Castelul Trausnitz  cladirile sunt cele mai importante repere si evenimente  istorice din Landshut.Biserica gotica este cea mai inalta biserica din Bavaria dar si cea mai inalta cladire din caramida ,fiind construita din otel ,cu o inaltime de 130.6 metrii. Anul 1204 a fost anul in care Castelul Trausnitz a fost fondat si alaturi de el a fost construita o mica biserica – biserica St.Martin.

 

 

Mai  tarziu structura a fost inlocuita si s-a inceput construirea unei noi cladiri in 1389.A fost nevoie de aproximativ 110 ani pentru a finaliza construirea bisericii.Doar construirea turnului a necesitat 55 de ani.Biserica a fost dedicate in cele din urma in anul 1500.

Puteti parcurge acest traseu turistic dar si altele alaturi de un ghid turistic din Landshut.Rezervati un bilet pebtru transport cu autocarul de la firma Mayer&Mayer.