Orasul Karlsruhe este un oraș în tinutul Baden-Württemberg si avea populație de 285.263 de locuitori  in anul 2005. De la  un ghid turistic din Karlsruhe aflam ca orasul a fost capitala landului Baden , fiind al 3-lea oras ca marime dupa Stuttgart si Menheim.Orasul este intins pe o suprafata de 173 km si este impartit in 25 de cartiere.

Pasim alaturi de ghidul turistic  din Karlsruhe intr-un oras mare care a depasit cifra de 100.000 locuitori.In prezent orasul este renumit si ca fiind cea mai mare rafinarie de petrol  din Germania .Doi mai furnizori de internet exista in acest oras  si din acest motiv orasul este  renumit ca fiind  capital internetului.Din punct de vedere istoric  , aflam ca Karlsruhe înseamnă locul de odihnă a lui  Karl Wilhelm, el fiind înmormântat în piramida de piatră din Marktplatz.In 1771 orasul devine  capital tinutului  Baden-Durlachului  și capitala Badenului până în 1945. In centrul orasului  se afla castelul cu 32 de strazi care se împart radial spre periferii  iar din acest motiv orasul  este denumit și orașul evantai.

Cateva din atractiile turistice sunt : Castelul  si ZKM (centrul artei și a mediilor tehnologice).Firma Mayer&Mayer organizeaza curse regulate spre aceasta destinatie , oferindu-va posibilitatea de a va bucura de frumusetile orasului.     

Castelul din Karlsruhe

Castelul are o gradina de forma unui cerc ,inconjurata de strada “Zirkel”.Pentru ca impresia asupra orasului sa fie una deosebita trebuiau sa respecte reguli stricte ,una dintre aceasta fiind faptul de a construe noile cladiri doar după „Zirkel”.Un alt regula stricta era cea cu privire la înălțimea clădirilor ,aceasta ajutand la o vedere unitara asupra orasului.Castelul a respectat in totalitate aceste principiii.

 

 

Centrul Artei si Media(ZKM)

Fiind fundata in anul 1989, ZKM este o institutie culturala , amplasata din 1987  intr-o cladire industrial istorica ce a adapostit  in trecut o fabrica de munitii.ZKM organizeaza institutii si evenimente tematice, desfasoara proiecte de cercetare,produce lucrari in domeniul  New Media si ofera programe educationale.Ghidul turistic  din Karlsruhe  ne spune ca in cadrul institutului exista doua muzee , trei institute de cercetare si un centru de mass-media si gazduieste expozitii, arhive si colectii.

 

 

Firma Maye&Mayer va invita sa efectuati un tur al acestui oras impreuna cu un ghid turistic din Karlsruhe.Rezervati un bilet de calatorie de la aceasta firma pentru a va bucura si de alte atractii turistice.