La varsarea raului Neckar in fluviul Nil se afla orasul Mannheim ,un oras incantator.Pasim alaturi de un ghid turistic din Mannheim pe o rețea de străzi intersectate în unghi drept si suntem dornici sa aflam cate ceva despre istoria si cultura orasului.Firma Mayer&Mayer efectueaza curse regulate de transport persoane Romania Germania si pune la dispozitia turistilor posibilitatea de a se deplasa aici pentru  a vizita orasul si atractiile sale turistice.

Fiind initial un sat de pescari ,acesta a fost atestat pentru prima oara in anul 766. In timpul razboiului de 30 de ani orasul a suferit pierderi mari , fiind ocupat in anul 1622 de trupele  conduse de generalul Tilly.Cateva din atractiile turisitice cu care se mandreste orasul  sunt:Palatul Mannheim  si  Muzeul Reiss-Engelhorn.

Palatul Mannheim este un palat baroc din Baden-Württemberg , care a fost initial resedinta principal a electorilor din Palatinate.Acum este folosit in principal de Universitatea din Mannheim. Cand Elector Karl III Philip a avut controverse  de natura confesionala cu locuitorii capitalei sale Heidelberg el a decis in 1720 sa faca Mannheim noua  sa capitala.Karl Philip a decis sa construiasca un nou palat ca resedinta a lui,  pe vechiul  loc – Friedrichsburg.Constructia a inceput la 2 iunie 1720.

Procesul de constructie trebuia sa coste initial 300.000 de guldeni , finantat de o extraordinara “taxa de palat”, dar in cele din urma costurile s-au ridicatla cifra de 2000.0000 de guldeni, inrautatind situatia financiara a Palatinatului.Primele institutii administrative au inceput sa foloseasca palatal in 1725, dar Karl Philip a reusit  sa transfere curtea sa  la o noua resedinta doar in 1731.Constructia a fost finalizata doar in 1760.

 

 

Impreuna cu ghidul turistic  din Mannheim ne indreptam spre un alt punct turistic – Muzeul Reiss-Engelhorn.Muzeul se compune din vechea cladire  C5 si noua cladire D5.Cladirea cea  veche contine colectii de arta , de istorie locala si istorie a teatrului , exponate din porțelan și faianță dar si  colectii  de pictură olandeză din sec. al XVII-lea și piese istorice de mobilier.Cladirea  noua  prezinta  secțiuni de arheologie, etnologie și  istorie naturală. Ea găzduiește și expoziții temporare.

 

 

Faceti o rezervare bilet autocar Romania Germania de la  firma Mayer&Mayer  pentru a vizita si alte atractii turistice alaturi de un ghid turistic din Mannheim.