Orasul  Ingolstadt  este situat in regiunea administrative  Bavaria Superioara , pe malul Dunarii si este orasul mentionat in romanul  lui Frankenstein. Pentru a cunoaste mai multe despre acest oras am pornit alaturi de un ghid turistic din Ingolstadt  si am vizitat cateva atractii turistice.Firma Mayer&Mayer efectueaza curse regulate spre aceasta destinatie  si ofera posibilitatea de a vizita locurile turistice de aici.

Societatea  secreta bavareza   Iluminatti a fost fondata  in acest oras in secolul al 13-lea.Totodata aici este si sediul central al producatorului de automobile Audi .Gara Centrală din Ingolstadt a fost conectata la Nuremberg  printr-o  legătură feroviară de mare viteză începând cu luna mai  2006.Ghidul nostru turistic din Ingolstadt  ne prezinta cateva  din numeroasele  atractii turistice din Ingolstadt: Herzogskasten  si Audi Museum.

Herzogskasten

Castelul a fost construit in jurul anului 1255 ca primul castel ducal din Ingolstadt, fiind totodata si cea  mai veche cladire  non-religioasa din oras.Pilastrii frontali ai castelului au fost adaugati probabil in secolul al XIV-lea.Au fost folosite caramizi ca materiale de constructie pentru cladirea cu opt etaje.Cladirea a fost initial utilizata drept granar dar mai apoi ca resedinta a ducilor din Ingolstadt.

 

 

Audi Museum

Muzeul Audi combina exponate istorice cu forme moderne de prezentare pentru a produce o imagine deosebita si  face calatoria in trecut o experiente interesanta.In pofida arhitecturii neobisnuite a muzeului asemenea inelelor unui copac , aceasta simbolizeaza schimbarea permanenta pe care a avut-o muzeul in decursul anilor.Tehnicile de prezentare includ imagini, prezentari multimedia si numeroase exponate in contextul lor istoric.

 

Prezentarea istorica a companiei actuale Audi AG se concentreaza asupra progresului tehnologic care a avut loc in industria de automobile in secolul trecut.Faptul ca exponatele sunt integrate in inprejurarile economice si sociale specifice acestora,fac ca Muzeul Audi  sa fie mai mult decat un muzeu tehnic.Muzeul nu ofera doar un tur in istoria automobilelor dar in acelasi timp ofera si o privire fascinanta a secolului al 20-lea cu toate schimbarile radicale care au avut loc.

Vizitati aceste atractii turistice dar si altele alaturi de un ghis turistic din Ingolstadt .Rezervati un bilet pentru transport cu autocarul in acest oras si parcurgeti acest drum alaturi de firma Mayer&Mayer.