Orasul Freiburg este un oras din landul Baden-Wurttemberg  situat in regiunea Breisgau, la marginea vestica din partea de sud a muntilor Padurea Neagra. Un ghid turistic din Freiburg ne ofera detalii interesante despre oras.De asemenea firma Mayer&Mayer pune la dispozitia turistilor curse regulate cu autocarul pentru a vizita acest oras.

Orasul este capitala regiunii Südlicher Oberrhein.Numarul de locuitori ai orasului Freiburg depasea cifra de 100.000 la inceputul anului 1930, devenind astfel un oras mare.In acest oras traiesc astazi aproximativ 225.000 de oameni ,30.000 dintre ei fiind student ai Universitatii Albert-Ludwigs , ai universitatilor tehnice, pedagogice sau de medicina.

Anual mai mult de 3 milioane de oameni viziteaza orasul.Tot ghidul nostru turistic din Freiburg ne ofera si alte detalii istorice.Intre 5000-10.000 de oameni au trait in perioada timpurie in Freiburg.Orasul a fost  considerat cel mai mare oras intre Basel si Strasbourg.Cresterea populatiei a fost mult accelerata odata cu inceputul industrializarii,in anul 1850 .

In anul 1800 orasul avea 9.050 de locuitori dar cresterea a fost simtita in timp ,in anul 1900 existand 62000.Orasul a fost tinta atacurilor aeriene  in timpul  celui de-al doilea razboi mondial , ceea ce a dus la scaderea populatiei de la 110.110 in anul 1939  la 89.275 in decembrie 1945.Avand o varsta medie de 40,3 ani orasul Freiburg este un oras tanar.

Un obiect de atractie turisitica este Muzeul de Arta Moderna(Stadtische).Cele mai mari mișcări artistice din ultimii 100 de ani sunt reprezentați în Muzeul de Arta Moderna, de la capodopere ale modernismul clasic până în prezent. Nume cum ar fi Feininger, Dix, Heckel, Hofer, Macke, Scherer, Kanoldt, Dischinger și Scholz simbolizeaza cele mai mari nume intre expresionism și Noua obiectivitate.

 

Mesajul de razboi este reprezentat prin arta abstracta in lucrarile de Baumeister, Schumacher, Gotz ,Ackermann, Geiger și altele, dar și de colectii importante de lucrari ale unor artiști regionali și naționali care acopera cele mai recente tendinte. O sala întrega este dedicata lui  Julius Bissier, cel mai faimos artist născut în Freiburg în secolul 20.

Rezervati un bilet de calatorie cu autocarul de la firma Mayer&Mayer pentru a va bucura de frumusetile orasului.Vizitati si alte atractii turistice alaturi de un ghid turistic din Freiburg.