Balingen este un oraș în Baden-Württemberg, Germania , capitala districtului Zollernalbkreis.Intr-un tur de vizitare al orasului aflam mai multe detalii ,alaturi de un ghid turistic din Balingen.Firma Mayer&Mayer pune la dispozitia persoanelor curse regulate spre aceasta destinatie.

Balingen este situat la aprox. 35 km la sud de Tübingen, la 35 km nord-est de Villingen-Schwenningen și la 60 km sud-vest de Stuttgart.Orasul este mentionat pentru prima oara in anul 863.Initial a fost in posesia lorzilor Haigerloch , dar in 1162 a fost achizitionat de contele Hohenberg.

In secolul al 13-lea a primit titlul de oras de la Friedrich der Erlauchte, fiind construit in mare parte pe malul stang al raului Eyach.In anul 1403 a fost vandut contelui Württemberg a carui cancelar a mentinut-o ca resedinta pana in secolul al 18-lea.Balingen a devenit parte a Germaniei unificate în 1870.

In apropierea orasului turistii pot vizita renumitul Castel Hohenzollern.Prin amabilitatea ghidului nostru turistic din Balingen patrundem in acest castel .Castelul a fost construit in secolul 11 dar a fost distrus complet in anul 1423.Resedinta a regilor prusaci dar si a imparatilor germani, castelul se afla situat pe un munte la o altitudine de 855 m si este un obiectiv turistic important.

 

 

In ceea ce priveste istoria acestui castel, aflam ca in jurul anului 1061 doi cavaleri swabi , Burchard şi Wezil von Zollern  au fost ucisi intr-o batalie.Un document gasit mai tarziu pomeneste  despre Castelul Zollern  ca fiind o fortareata solida si impresionanta.

Fiind construit pe dealul ce i-a dat numele ,resedinta  familiei a suferit multe transformari  in decursul secolelor , in special dupa ce linia dinastica a fost impartita in doua ramuri:ramura svaba  si ramura franconiana.În  secolul  IV, numele s-a  schimbat din „Zollern” în „Hohenzollern”, iar din linia svabeasca s-au desprins alte trei ramificaţii: Hohenzollern-Hechingen, Hohenzollern-Sigmaringen şi Hohenzollern-Haigerloch.

Alegeti sa faceti un tur al orasului impreuna cu un ghid turistic din Balingen.Contactati firma Mayer&Mayer  pentru  un bilet de calatorie cu autocarul.Cursele regulate efectuate de aceasta firma va permit sa vizitati diferite orase  turistice si atractiile lor.